Santa Monica College’da Okumanın Sunduğu Fırsatlar ve Öğrenci Deneyimleri

Okulumuzdaki öğrencilere Santa Monica College’da okumanın en iyi yanlarını sorduk. En popüler beş cevap şunlar oldu:

  1. Size İnanan Seçkin Öğretim Kadrosu: Santa Monica College’da profesörler güçlü zihinleri teşvik edebilecekleri güce sahip oldukları inancıyla eğitim verirler. Profesörler genellikle araştırmalarda yer alır ve öğrencileri de bu araştırmalara dahil ederler. Böylece öğrencileri kişisel olarak tanıma şansları olur ve onlara kişiliklerine ve yeteneklerine göre yardımcı olurlar.
  2. California’daki En Büyük Danışman Ağı: Danışmanlar öğrencilere çeşitli atölyeler ve birebir dersler sunar.
  3. 180’den Fazla Bölüm ve Sertifika Seçeneği: Danışmanlar kararsız öğrencilerle çalışarak onlara bölüm seçiminde yardımcı olurlar. Uluslararası öğrenciler genellikle İşletme, Pazarlama, Uluslararası İşletme, Muhasebe, Film Prodüksiyonu, Sosyal Bilimler, Bilgisayar Bilimleri, İç Mimarlık Tasarımı, Genel Bilim, Ön Tıp, Mühendislik, Kimya, Fizik, Coğrafya, Matematik, Sanat Tarihi ve Tiyatro Sanatları bölümlerine ilgi duyarlar.

ABD’de eğitim alan öğrenciler her dönemde en az 12 ünite tamamlamalıdır. Öğrenciler derslere dönemin başında veya daha sonra dönem içinde kaydolabilirler. Bu dersler 8, 12 veya 18 haftalık olabilir. Çevrimiçi eğitim alan öğrenciler, geç başlayan dersler için geç kayıt imkanından yararlanabilirler. İngilizce seviyelerini geliştirmek isteyen öğrenciler, Yoğun İngilizce Programı’ndan da yararlanabilirler. Orta ve üst seviye İngilizce eğitimi öğrencilerin akademik programa hızlı bir şekilde uyum sağlamalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Dil ve Kültür Programları Ağustos ve Aralık aylarında düzenlenir.

Yoğun İngilizce Programı’na Kayıt: Öğrenciler her ay başında başlayabilirler. Dönemin normal sonuna kadar otomatik olarak bir sonraki aya kaydolurlar.

  1. Makul Fiyatlar: Dünya standartlarında verilecek olan eğitim seviyesine bakıldığında fiyatlar gayet uygundur. Ayrıca burs imkanlarından da yararlanabilirsiniz. Ancak burslar, devam eden öğrenciler için geçerlidir. Bu nedenle yeni kayıt yaptırdıysanız ve bursa başvurduysanız bu bursu ikinci yılınızda kullanabilirsiniz. Üstelik stajlar ücretlidir.

Eğer Santa Monica College’da okuyacak uluslararası bir öğrenciyseniz burs fırsatlarından mutlaka yararlanın. SIC Vakfı sadece 2023 yılında 400’den fazla bursa en az 500,000 $ sağladı.

SMC’da Uluslararası Öğrenciler İçin Sayısız Staj Seçeneği Var!

Eğitiminiz esnasında belirli sertifikaları tamamladıktan sonra staj yapabilirsiniz. Transfer sürecinize yardımcı olacak bir deneyim kazanabilir, bölümünüzün uygun olup olmadığını belirleyebilir ve iş başvurusu yapmak için hazırlık yapabilirsiniz.

İtibar: Kaliforniya Üniversitesi, USC ve Loyola Marymount Üniversitesi’ne, Mississippi Nehri’nin batısındaki Ivy League Columbia Üniversitesi’ne transferlerde 1 numaradır. Seçici dört yıllık üniversitelere transfer olan Community College öğrencileri, doğrudan başlayan öğrencilerden çok daha iyi performans sergiler. (Forbes, 2019) İlk dönemden itibaren profesyonel kalitede tesislere ve küçük sınıflara erişiminiz olacak. Profesörlerden daha kişisel bir ilgi göreceksiniz. Özel ders ve destek hizmetleri ise tamamen ücretsiz. Ekstra etkinlikler ve eğlenceler ile öğrenci hayatınıza canlılık katacaksınız. 

 

Kabul Şartları

  • 29,000 $’a eşdeğer Mali Beyanname 
  • Pasaport veya Doğum Belgesi 
  • Transkriptler 
  • Başvuru Ücreti: 75 $ (iade yok)
  • İngilizce Yeterlilik Kanıtı (Yoğun İngilizce Programı için gerekli değildir)

Yaş Şartı: Dönemin ilk gününde 16 yaşında olmalısınız. 18 yaşın altındaysanız liseden mezun olmalısınız ve Santa Monica College’ın ana kampüsüne (1900 Pico Blvd., Santa Monica) 120 km uzaklıkta yaşayan bir vasiniz olmalıdır. 5 Uluslararası Akademik Yeterlilik Programı lise mezuniyetine eşdeğerdir.

Vasi Şartları: Vasi aile üyesi, aile dostu veya aile yanında konaklayan herhangi biri olabilir. Vasi en az 21 yaşında olmalıdır. Vasinin California sürücü belgesinin kopyası, F-1 öğrencileri için Küçük Onayı İzin Formu ve Atanmış Vasi Bildirimi gereklidir.

Etiketler: #SantaMonicaCollege #CommunityCollege #EğitimFırsatları #KaliforniyaEğitim #UluslararasıÖğrenciler #OkulSeçimi #EğitimdeFırsatlar #KabulŞartları #ÖğrenciDeneyimleri #KaliforniyaÜniversiteleri #BursOlanakları #EğitimdeÇevrimiçiDersler #StajFırsatları #TransferOlanakları #ÖğretimKadro #DanışmanlıkHizmetleri #Mühendislik #BilgisayarBilimleri #ModaSatışı #FilmProdüksiyonu #İşletme #Pazarlama #Lojistik #Tıp #SantaMonica #CaliforniaEğitim #ABDEğitim #EğitimdeFırsatlar #ÖğrenciHayatı