İrlanda’da Teknoloji, Kariyer ve Eğitim: National College of Ireland ve UCC’nin Fırsatları!

  • Dublin modern, canlı ve kozmopolit bir şehirdir ve öğrenciler bu fırsattan en iyi şekilde yararlanabilirler. Örneğin; İrlanda’daki okullarda çok sayıda uluslararası topluluk bulunmaktadır, böylece İrlanda’daki bir okulda eğitim görmeye başladığınızda farklı kültürlerden insanlarla bir arada olacaksınız.
  • Dublin, teknoloji sektöründe o kadar hızlı gelişmektedir ki Avrupa’nın Silikon Vadisi (Silicon Docks) olarak adlandırılır. Dolayısıyla Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT), mühendislik, BT uzmanı İrlanda’da rağbet gören bölümlerden bazılarıdır.
  • Uluslararası öğrenciler için İrlanda gayet avantajlı bir seçenektir çünkü mezun olduklarında eğitim süresince edindikleri nitelikler birçok ülkede kabul ediliyor olacaktır. Dahası, uluslararası öğrenciler için maliyetler gayet uygundur ve tüm alanlarda burs imkanlarından yararlanabilirsiniz.
  • Üniversiteler, mezun olduktan sonra dahi öğrencilere destek sağlar. Okullardaki kariyer ekipleri öğrencilere kariyer tercihleri konusunda yardımcı ve destek olurlar. Ayrıca öğrencilere eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkede kalma imkânı tanınır. Yani İrlanda’da hükümet desteğini yüksek düzeyde hissedeceksiniz. 
  • Google, Amazon, PayPal gibi birçok şirket İrlanda’ya odaklanmış durumdadır ve stajınız esnasında bu dev şirketlerle çalışma fırsatı bulabilirsiniz. Üstelik stajlar ücretlidir ve mezuniyetiniz sonrasında bir işi garantileyebilirsiniz. Hatta öğrencilerin %90’ı henüz stajlarını tamamlamadan iş teklifi almaktadır.

Biraz da bu iki okulun öğrencilere sundukları imkanlara bakalım;

  • NCI (National College of Ireland) mezunları, birçok şirketten iş teklifi alabilirler. Okul, bu başarının sırrının kendi ülkelerinden farklı deneyimler getiren uluslararası öğrenciler olduğuna inanır. Amazon, MasterCard, Microsoft, TikTok, siber güvenlikle ilgili bazı şirketler bu okulun öğrencilerini işe alan şirketlerden birkaçıdır. Öğrenciler Blockchain, Yapay Zekâ (AI) ve Siber Güvenlik alanlarında yüksek lisans programlarına katılabilirler.
  • UCC (University College Cork) mezunları Pfizer, Apple, GSK gibi şirketler tarafından işe alınabilirler. Kariyer ekipleri, öğrencilerin kariyer yolculuklarında sağlam adımlar atmalarına yardımcı olur, işverenlerle bağlantı kurar, etkinlikler düzenler ve öğrencilerin stratejilerini güçlendirir. UCC, girişimciler için dinamik bir çalışma ortamı sunar ve mentorluk, seminerler, kişisel danışmanlıklar gibi hizmetlerle öğrencilerine destek olur.

Etiketler: #İrlandaEğitim #TeknolojiGelişimi #UluslararasıEğitim #KariyerFırsatları #DublinKültürü #İrlandaÜniversiteleri #SilikonVadisi #BursFırsatları #StajOlanakları #UCC #NCI #TeknolojiEğitimi #İrlandaKariyer #MezuniyetSonrasıİmkanlar #YurtdışıEğitim #KüreselEğitim #ÖğrenciDeneyimleri #BTUzmanları #SiberGüvenlik #YapayZeka